PSA генератор на кислород игра важна улога во индустријата

PSA генератор на кислородкористи зеолит молекуларно сито како адсорбент и го користи принципот на адсорпција на притисок и декомпресија за десорпција за адсорпција и ослободување на кислородот од воздухот, со што се одвојува кислородот од автоматската опрема. Одвојувањето на O2 и N2 со зеолит молекуларно сито се заснова на малата разлика во динамичкиот дијаметар на двата гаса. Молекулите на N2 имаат побрза стапка на дифузија во микропорите на молекуларното сито на зеолит, а молекулите на О2 имаат побавна стапка на дифузија. Со континуираното забрзување на процесот на индустријализација, побарувачката на пазарот заPSA генератори на кислородпродолжува да се зголемува, а опремата игра важна улога во индустриската.

Hangzhou OuRui Air Separation Equipment Co., Ltd. е професионалецпроизводител на криогена сепарација на воздух, Уред за производство на кислород VPSA, уред за прочистување на компримиран воздух, производство на азот PSA, уред за производство на кислород, уред за прочистување на азот, уред за производство на азот за сепарација на мембрана и уред за производство на кислород, електричен. Пневматски контролен вентил. Контролен вентил за температура. Пресечени вентили производствени претпријатија.

1. За примената на генератор на кислород во областа на согорување збогатено со кислород

Содржината на кислород во воздухот е ≤21%. Согорувањето на горивото во индустриските котли и индустриските печки, исто така, функционира под оваа содржина на воздух. Практиката покажа дека кога количината на гас кислород во согорувањето на котелот достигнува повеќе од 25%, заштедата на енергија е дури 20%; времето на загревање на бојлерот се скратува за 1/2-2/3. Збогатувањето со кислород е примена на физички методи за собирање на кислородот во воздухот, така што содржината на збогатување со кислород во собраниот гас е 25%-30%.

2. За примената на генератор на кислород во областа на производството на хартија

Со надградувањето на барањата за заштита на животната средина во земјата за процесите на производство на хартија, барањата за бела пулпа (вклучувајќи дрвна маса, пулпа од трска и пулпа од бамбус) исто така се зголемуваат. Оригиналната линија за производство на пулпа изветвена со хлор треба постепено да се трансформира во линија за производство на изветвена каша без хлор; Новата линија за производство на пулпа бара процес на белење без хлор, а за избелувањето на пулпата не е потребен кислород со висока чистота. Кислородот произведен од генераторот на кислород со адсорпција со замав на притисок ги исполнува барањата, што е економично и еколошки.

3. За примената на генератор на кислород во областа на топење на обоени

Со прилагодувањето на националната индустриска структура, топењето на обоени бои брзо се развиваше во последниве години. Многу производители почнаа да користат кислородни генератори за адсорпција со нишање на притисок во процесот на проток на кислород на дното на дување на олово, бакар, цинк и антимон, како и во топилници кои користат истекување на кислород за злато и никел. Употребатапазар на генератор на кислород PSAе проширен.

Квалитетот на молекуларното сито што се користи воPSA генератор на кислородзазема главна позиција. Молекуларното сито е јадрото на адсорпцијата на нишање на притисокот. Супериорните перформанси и работниот век на молекуларното сито имаат директно влијание врз стабилноста на приносот и чистотата.


Време на објавување: Ноември-07-2020 година

Време на објавување:11-07-2020
  • Претходно:
  • Следно:
  • Оставете ја вашата порака